Pokud patříte mezi dříve narozené, pravděpodobně asi nikdy nezapomenete na fronty na banány, pomeranče a další dříve vzácné druhy ovoce, které jsou dnes běžně k dostání. O jiném exotickém ovoci jste si před rokem 1989 mohli nechat jen zdát. To je už naštěstí minulost, tak proč si nedopřát trochu té exotiky v pohodlí domova?
V létě vás šťavnaté ovoce perfektně osvěží a dodá tekutiny, v zimě oceníte tolik potřebné vitamíny. Kromě vitamínů obsahuje tropické a subtropické ovoce také minerální látky, přírodní cukry, pektiny, aromatické látky, kyseliny a vlákninu.
Láká vás vyzkoušet dnes již dostupnější exotické ovoce, které má neobvyklý název, skvěle vypadá a voní, ale nevíte, jak ho vybrat a zpracovat? Nastartu.cz vám poradí, jak na to.
Karambola
Pochází z Malajsie a říká se jí proto také malajská hvězdice. Svůj název získala podle tvaru – rozříznutý plod připomíná pěti nebo šesticípou hvězdu. Ovoce je světle zelené až žluté, dužina je šťavnatá a má sladkokyselou osvěžující chuť.