Je to tradice. Jenže zatímco v případě mužského Masters je to tradice patřící do historie profesionálního golfu, Chevron Championship zformalizoval svou večeři šampionek až v roce 2022.
Také je to povinnost. Na tvorbě slavnostního menu se totiž podílí šampion z posledního ročníku turnaje.
Na Masters se tak museli letos hosté díky Scottiemu Schefflerovi spokojit především s mini cheesburgery, ale pondělní večeře před zahájením Chevronu snesla michelinská měřítka. Nelly Korda totiž využila služby Thomase Kellera, majitele dvou michelinských tříhvězdičkových restaurací v USA, když především podnik French Laundry je považovaný za jeden z nejlepších na světě, a držitele ocenění nejlepšího amerického kuchaře za rok 1997.
Keller spolupracuje díky své vášni pro vaření a golf s Chevronem pravidelně, před rokem připravil menu podle zadání Lidie Vu a výsledkem byla pocta jejím vietnamským kořenům.
Stejně k tomu přistoupila i Nelly Korda, která chtěla představit zemi, ze které pocházejí její rodiče – bývalí tenisté Petr Korda a Regina Rajchrtová. „Je to splněný sen a jedinečná příležitost,“ popisovala Nelly spolupráci s Kellerem.
A výsledek byl opravdu mimořádný.
Jako předkrm tatarák z tuňáka ochucený okurkou, zeleným jablkem a koprem, navíc podávaný se speciálním kaviárem s cenou 4000 dolarů za 1000 gramů. Jako polévka byla krémová houbová a jako hlavní chod pečená svíčková z wagyu s bílým chřestem, řeckým salátem, zapékanými sladkými batáty a glazovanými houbami.
To nejlepší ale představoval dezert. Právě tím chtěla Nelly Korda uctít své české kořeny. Šlo o ovocné knedlíky, které si pamatuje z prázdnin u babičky, a které Keller pojal jako jejich zajímavou variaci s vanilkovou omáčkou.
„To je přesně ono. Něco, na čem jsem vyrůstala,“ vysvětlovala Nelly svou volbu, i když tvrdila, že nejlepší ovocné knedlíky dělá stejně babička.
Podle reakcí přítomných její menu uspělo.
„Byla jsem celý den vzadu v kuchyni a vařila pro vás,“ pobavila Nelly Korda hosty. Chválila si nejen prázdné talíře, ale i atmosféru. „Máte pohromadě lidi, které nikdy jindy běžně nepotkáte. Je to prostě zábavné prostředí.“
Už dnes má před sebou první kolo turnaje, po jehož nedělním finále bude jasné nejen to, kdo si připíše první letošní major, ale stejně tak, kdo bude připravovat večeři šampionek v roce 2026. Zopakuje si to Nelly, která zatím na své první letošní vítězství stále čeká?
Zdroj:
https://golf.com/news/another-champions-dinner-wowed-guests-caviar/