Ještě nikdo nenastřílel v Premier League rychleji prvních patnáct branek. Norskému dlouhánovi k tomu přitom stačilo jen devět zápasů.
Co stojí za jeho mimořádným střeleckým představením?
Deník Daily Mail připomněl dokument Haaland: The Big Decision, ve kterém Haaland prozrazuje svůj pro některé bizarní jídelníček.
Erling Haaland má na svém talíři pravidelně hovězí srdce a hovězí játra. Věří totiž tomu, že jejich konzumace mu dodává potřebnou dravost.
„Vy ostatní tohle nejíte, ale já se snažím starat o své tělo,“ vypráví Haaland před kamerou, když ukazuje kusy syrového masa zakoupeného v malém řeznictví.
Pravidelnou součástí Haalandovy životosprávy je čistá voda, kterou upravuje pomocí sofistikovaného filtračního systému.
Ale ani tohle není finální tip Haalandova receptu na energii, kterou demonstroval naposledy v sobotu proti Southamptonu další vstřelenou brankou.
Haaland vyznává filozofii, že všechny potraviny by měly být místní, proto se i v City snaží nakupovat kvalitní suroviny od nedalekých farmářů. Pak je tu jeho ranní rituál, kdy se snaží co nejdříve potkat se slunečním světlem, aby si udržoval svůj přirozený biologický rytmus. Přes noc naopak své oči zakrývá speciálními brýlemi chránícími před rušivým modrým světlem. K tomu všemu pak vyznává ledové lázně, které mu pomáhají s regenerací.
„Myslím, že tohle všechno může mít pro mé tělo velký přínos,“ vysvětluje fotbalový sniper, kterého deník Daily Mail kvůli zálibě v hovězích vnitřnostech přirovnal k filmové postavě kanibala Hannibala Lectera.
Zdroj: Daily Mail, Haaland: The Big Decision